Вторник, 10 Септември 2013 11:00

BMW i8 такъв, какъвто ще излезе на улицата

От
bmw i8 frankfurt
В този блог: Електрическият BMW i8 – първи снимки от Франкфурт.

Пресконференцията на BMW на Автосалон Франкфурт 2013 започна с малка флота i3 електромобили. Оранжевото им тича много. Имаше и сиви със сини акценти. След това ги скриха, но за малко, колкото на сцената да излезе BMW i8. Веднага си казваме кое ни хареса най-много – концептът е почти непроменен (е, пак липсват полустъклените врати). Ето го...

bmw i8 avtosalon frankfurt 2013

Сега най-интересното е в това, че германците вече са официално в електромобилната игра, само че за изненада на всички ни, посоките са съвсем различни. Свикнали сме с тройните сравнения между BMW, Audi и Mercedes коли в различните класове, но сега стана нещо съвсем ново – BMW се осмели да направи супер електромобилна крачка, докато Mercedes и VW заложиха на стандартните си модели и правят електро версии на B-Class и Golf (B-Class Electric Drive и e-Golf).

Страхотно е да видим разчупване в консервативната германска автоиндустрия. Вижда се, че BMW залага изцяло на новите си електромобили – те са тоталният акцент на щанда на компанията във Франкфурт. Ако си там дори може да ги караш на специално приготвената писта вътре на самия щанд. И да споделиш впечатления после :).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3104 пъти Последна корекция Вторник, 10 Септември 2013 13:27
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.