Изненадите зад 17-инчовия екран на Tesla Model S

Компоненти
В този блог: IHS iSuppli разглобява електронните компонентти на ударен Tesla Model S.

За първи път виждаме как изглежда отзад 17-инчовият екран на Model S отзад и отвътре, благодарение на IHS iSuppli където разкриват същността на претъпкания с електроника модул и други части на Model S. Оказва се, че доста от електронните компоненти в него са изработени от Tesla, поради липса на съществуващи такива досега...

От бърза проверка за IHS iSuppli разбираме, че там обикновено се занимават с отваряне на смартфони и таблети, като целта им е да пресмятат стойността на отделните компоненти и съответно сглобяването. Но като им попаднал ударен Model S с непокътнат интериор, произведен в началото на 2013, явно са се изкушили много да разберат какво има зад големия екран и къде ли още не.

Като нямало какво готово да използват (това е първият такъв екран в кола), в Tesla си разработили сами големият 17-инчов екран в централната конзола. Затова и след отварянето от IHS установяват, че върху много от компонентите има щампа на Tesla.

Има естествено и такива от големи производители, като чиповете за графиката на централния и шофьорския скран – Nvidia Tegra 3. Но връзката между Tesla и Nvidia е известна. По-интересно е покритието на капацитивния сензорен екран, което според IHS е най-скъпият компонент в модула и идва от тайванската компания TPK. Самият дисплей пък е на Innolux, а има и чипове от Freescale Semiconductor, Qualcomm, Texas Instruments и STMicroelectronics Altera.

В крайна сметка, екипът на IHS установява, че в таблото на Model S има над 5,300 отделни компонента.

Дотук с нашето простичко представяне – иди на сайта на IHS за, да видиш невероятното 'разкостване' на електрониката на Model S.

От: Golem.de

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума