Веган Tesla и cruelty-free имидж искат акционери

Блог
В този блог: Акционери в Tesla Motors искат в електрическия седан на компанията да няма животински продукти.

Да караш Tesla или друг електромобил е чисто. Че има замърсяване от производството на ток е факт. Тук говорим за това, че електромобилите не изхвърлят газове в атмосферата. Model S е чудесна кола, но двама Tesla акционери от Тексас смятат, че в нея не трябва да има животински материали...

На годишното събиране на компанията във вторник, Марк и Елизабет Питърс призоваха ръководството на Tesla да спре използване на материали за интериора добити от животни, като например кожените седалки.

С едно от предложенията употребата на такива материали може да се намали значително и да отпадне изцяло до 2019. Друго предложение, но пак в тази връзка, е Tesla да се превърне в първата премиум авто марка "без жестокост".

Model S може да се поръча без кожени седалки, но не изцяло. Затова Елизабет казва, че съпругът й Марк трябвало да вземе "крайни мерки", за да й подари "веган" Model S за годишнината.

Елизабет казва, че "Tesla може да продължи да използва в своите коли кожи от живи същества, които изпитват неописуем ужас или да премине към интериори "без жестокост" от изкуствена кожа, каквито използват Mercedes-Benz, Lexus, BMW и др."

Бордът на директорите на Tesla гласува против двете предложения с мотива, че търсенето на алтернативи на кожата може да "забави или възпрепятства" дейностите с висок приоритет на компанията. Резултатите от гласуването на акционерите ще са готови до края на седмицата.

В обсъждането на темата се намеси и представител на People for the Ethical Treatment of Animals, който попита Елон Мъск дали организацията за защита правата на животните може да помогне на автопроизводителя да намери веган алтернативи на кожата.

Отговорът на Мъск"Ще го обсъдим!"

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения