Руснак с Tesla Model S се измъква от яко наводнен тунел (видео)

Електромобили

В този блог: Заобикаляйки ДВГ коли шофьор на Model S се измъква от наводнен тунел.

Какво става с (работещ) електромобил в наводнение най-вероятно е въпрос, който много хора си задават и ще си задават. С помощта на един храбър руснак получаваме отговор при това с видео...

Дълбоката вода обикновено се отразява лошо на колите, каквито и да са. Това важи и за повечето механични и електронни устройства, освен ако не са изцяло изолирани.

Преди години се получи така, че внесохме бензинова кола с повреди от САЩ, но се оказа, че основната е прикрита – колата е била наводнена. Оправянето беше просто кошмар. ОК, в случая с Model S батерията е изолирана, но електроника и други компоненти, които може да пострадат от водата, не липсват. Интериорът също може да се окъпе.

Има го и това, че гаранцията на Tesla, а вероятно и застраховката, по-скоро не покрива повреди вследствие на минаване през силно наводнени улици или в случая тунели.

През юли 2014 г. бях с приятел сред супер разбиващата градушка пред президентството в София с малкия Рено Туизи. Когато спря да вали минахме през центъра до неговия апартамент и в един момент той също доста смело мина по ул. Оборище върху доста наводнения мост на канала. Колелата се потопиха над средата и просто не знаехме какво може да стане, но не стана нищо и при последващ преглед не бяха открити повреди, наноси или нещо обезпокоително.  

След всичкото това, ето видеото с руснака измъкнал своя Model S от пълен с вода тунел покрай спрели ДВГ коли:

Всъщност, това може и да е по-доброто решение, защото колкото повече колата седи в дълбоката вода, толкова повече от нея може да проникне на нежелани места. Дали по този Model S ще има някакви щети след това кратко "плаване" е интересно да научим и ако попаднем на нещо по въпроса в мрежата, ще споделим.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Трудно се дави това което няма нужда от кислород!!!

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума