Renault пуска фейслифт на ZOE през юли тази година

Електромобили

В този блог: Според френското автомобилно списание "Auto Plus", Renault ZOE ще получи фейслифт през юли.

От няколко години насам ZOE е най-продаваният електромобил в Европа, но със задаващите се нови и по-модерно изглеждащи електромобили тази година ZOE определено ще има нужда от някои подобрения, за да остане конкурентен модел...

Когато се заговори за подобрения на стар модел електромобил обикновено първото нещо, което живо вълнува потенциалните купувачи, е промяната в капацитета на батерията и колко повече разстояние ще могат да изминават с подобрената версия.

По-долу са някои неща, които очакваме да бъдат подобрени или добавени в новата версия на ZOE.

По-мощен електрически двигател

Смята се, че името R110 предполага електрически мотор с мощност 82 кВт (110 к.с.), което означава увеличение с 22% спрямо предишната версия R90.

CCS DC зареждане 

От Renault споделиха преди време, че новият модел на ZOE ще има възможност за бързо DC зареждане чрез CCS порт. Възможността за CCS зареждане, комбинирана с трифазното бордово зарядно с мощност 22 кВт, определено ще бъде супер добра комбинация за европейските клиенти.

Безопасност

Системите за безопасност като AEB (Autonomous Emergency Braking), LKAS (Lane Keeping Assist System) и ACC (Adaptive Cruise Control) трябва да бъдат стандартни за всеки модерен автомобил, електрически или не, и добавянето им в новото ZOE си е направо задължително.

По-добри задни седалки

Задните седалки трябва да се сгънат напълно в конфигурация 60:40, а не както в сегашната версия на ZOE, в която задната седалка може да се сгъва по не особено практичен начин.

Сред другите промени, които се очакват в новата версия са ZOE са по-голяма жабка, светодиодни фарове и настройваеми седалки - все екстри, които вече са стандартни за повечето автомобили на пътя.

С увеличаването на енергийната плътност, осигурена от новите батерийни клетки NCM 811, Renault може да направи две неща: да увеличи капацитета на батерията или да намали разходите.

На този етап цената изглежда повече като проблем спрямо пробега на колата, но кой знае, Renault може да пусне опция с две различни батерии и същевременно да намали и цената. Това определено би бил най-добрият вариант, от който клиентите трябва да са доволни.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума