Нов електрически мини-автобус от Hyundai

Електромобили

Hyundai определено са от малкото компании работещи активно по линия на електрическите превозни средства и след като миналата година пуснаха двуетажен електрически автобус и такъв с горивни клетки, сега добавят и още едно дълго возило на ток към предложенията си.

Новото возило влиза на корейският пазар под името Hyundai County Electric.

Електрически минибус на Hyundai с дължина 7,7 метра ще се предлага с опция от 15 до 33 места и ще бъде оборудван със 128 кВтч литиево-йонна-полимерна батерия, която дава възможност за пробег от 250 км с едно зареждане.

Зареждането на Combo 1 DC станция ще отнема малко повече от час при мощност до 150 кВт, а опция за зареждане има и чрез 220V контакт, но пълното зареждане по този начин отнема поне 17 часа.

Hyundai споделя, че County Electric осигурява 30 процента по-бързо ускорение в сравнение с дизеловите модели, а освен това автобусът е оборудван с електронно контролирана хидравлична спирачна система (AOH) с по-здрави спирачни дискове, които поемат допълнителното тегло от батерията.

Минибусът е оборудван с най-новите технологии за безопасност, които спомагат за предотвратяването на дребни инциденти при слизане и качване. Различни сензори, разположени в близост до средната врата, включително ултразвуков сензор, предотвратяват затварянето на вратата, докато пътникът се качва или слиза.

Сензорите също така задействат аларма, когато част от тялото се хване във вратата и автоматично я отварят,  за да се предотврати нараняване.

Ултразвуковият сензор е свързан и с педала за ускорение и не позволява на автобуса да тръгне от стоп позиция при засичането на движение на пътници.

Hyundai County Electric разполага и с виртуална звукова система на двигателя и асистент система за паркиране, която може да сигнализира на пешеходци в близост и потенциално да предотврати инцидент.

Шофьорът разполага с цветен LCD панел с инструменти със 7-инчов основен екран и два 4,2-инчови помощни екран предоставящи различна информация за превозното средство

Минибусът Hyundai County Electric се предлага с двойна задна аварийна врата, седалки с 220 мм по-висока облегалка за глава и нова система за предпазен колан, която може да намали притискането на корема при аварийно спиране.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари