Chevrolet Bolt в производство от октомври 2016 с Opel вариант за Европа

Електромобили
В този блог: Chevy Bolt може да е на пазара още от края на 2016 г.

Според статия в Reuters, цитираща анонимни източници, GM планира да започне прозиводството на Chevrolet Bolt (ако така остане името) по-рано от предвиденото – от октомври 2016 г...

Допълнение от 13 февруари: На специална закуска преди дните за медии на автосалона в Чикаго, с пред съобщение GM потвърди официално, че Chevrolet Bolt ще се произвежда в Мичиган, все още без точна информация за старта на произвдоството във времето.

Bolt е първият изцяло електрически модел на GM след EV1 от 90-те на 20 век, но 20 години след първата проба вече говорим за пробег от 300 км с едно зареждане.

Производството ще започне в Orion Township завода за сглобяване в Мичиган, където правят още Chevy Sonic.

Първоначално говорим за 25,000 до 30,000 коли годишно, а базовата цена ще бъде $37,500.

Ако информацията се потвърди и производството започне през октомври 2016 г., твърде е възможно първите Bolt бройки да се появяват по пътищата още в рамките на календарната 2016 г. като модел 2017 или в началото на 2017 г. като модел 2018. Американците от край време правят така – модел произведен през дадена година се води от следващата.

Но по-важното за нас е, че в същия завод ще се сглобява и Opel вариант на електромобила, който ще се предлага в Европа. Това е чудесно предвид неприятната новина за спиране производството на Opel Ampera.

От GM не потвърждават твърдението, но общото усещане е, че GM прави всичко възможно да изкара Bolt на пазара преди Tesla Model 3. Елон Мъск закова цената на последния на $35,000 и с лансирането на Bolt вече е ясно, че се задава войната на 300-километровите електромобили.

Изпълнителният директор на Nissan Карлос Гон не закъсня да обяви, че компанията му, продала най-много електромобили досега, ще продължи да бъде конкурентна. В превод това означава очаквайте LEAF или друг модел някъде там в края на 2016 или в началото на 2017, с 250-300 км пробег.

Казваме това последното, защото ни се вижда по-реално Bolt да се конкурира с LEAF, отколкото с Model 3, но в GM може да имат други идеи.

Засега е достатъчно, че имаме идея кога да очакваме електромобил с доста по-приличен пробег и октомври 2016 г. изглежда близо, но от друга страна толкова много хора са се надъхали за такива коли (ако съдим по тоновете коментари от типа "колко много искам Model 3"), че търпението вече се удържа трудно.

От: Green Car Reports през Reuters

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения