Nissan LEAF демо за акционери с 400 км пробег

Електромобили
В този блог: Nissan тества нови материали и технологии за следващо поколение електромобилни батерии.

Във вторник, на конференцията на акционерите на Nissan в Йокохама компанията обяви, че тества електромобил с пробег като на днешните ДВГ коли. Според ИД на Nissan, Карлос Гон, "в близко бъдеще" Nissan ще предлага електрическа мобилност сравнима с днешните конвенционални автомобили...

Другото интересно от Гон е, че Nissan изпробва "нови материали и химически технологии за по-тънки, леки и евтини батерии."

По време на конференцията на акционерите е било показано видео, в което Nissan LEAF шофьор потегля с 417 544 километра пробег според бордовия компютър и след ден на живописно и умерено шофиране (някъде по средата колата показва оставащи 417 км) се прибира с над 250 км пробег.

Това е постижимо и в момента, стига да имаш още 2 батерии освен наличната с 24 кВтч капацитет... Абсолютно непрактично е обаче, а и трудно приложимо, което налага значително намаляване на обема и теглото на батериите, за да постигаме пробег от 300 или 400 км с едно зареждане.

Понятието "близко бъдеще" на Гон най-вероятно означава 2018 или 2019 г. Първо ще минем през междинното увеличаване на пробега на сегашния LEAF, който през 2016 г. се очаква да получи 30 кВтч батерия за над 160 км пробег.

След това идва LEAF 2, чийто пробег ще се радваме ако е дори и 300 км, защото 400-те, за които говорят в Nissan, най-вероятно ще са според доста не натоварващия официален японски цикъл за шофиране или с други думи много трудно постижими в реални условия.

Междувременно, царят на пробега остава Tesla Model S, а през 2016 г. се надяваме най-накрая да разберем и какъв ще е пробегът на масовия Tesla Model 3.

От: Daily Kanban

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения