Tesla Model X може да е с теглич за 4-5 тона

Електромобили
В този блог: С Клас III теглич ще бъде оборудван Tesla Model X.

Все още не знаем точния капацитет за теглене на Tesla Model X, но човек от Tesla намекна, че "може да е близо до 5 тона"...

Този човек от Tesla е Джим Чен и отговаря за регулаторното направление в компанията. Въпросната информация за теглича на Model X Чен подсказа по време на Georgia Technology Summit през април. Точните думи на Чен по темата с теглича са:

"Тази кола [Model X] ще разполага с Клас III система за теглене. Това означава 5,000 паунда, но реално в случая с Model X ще е по-скоро към 10,000 паунда".

С теглич за около 4-5 тона Model X въобще няма да пада по-долу от другите големи SUV машини на пазара. С такъв капацитет може да се теглят много неща, като например среден размер ремарке или колесар с прилична лодка. Става отвсякъде и за малко 750 кг ремарке с Рено Туизи отгоре :).

След някой и друг месец вероятно ще разберем точно колко ще може да дърпа Model X и естествено живо ни интересува как тегленето ще се отразява на пробега. Предизвикателствата пред електрическия SUV на Tesla са много – крилати врати, як теглич... какво ли още ще излезе?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения