Цяло Formula E състезание с една батерия – от Сезон 5

Formula E
В този блог: FIA определи осемте производителя, които ще участват в Сезон 2 на Formula E.

Вторият сезон на Formula E ще е тотално различен от първия – отборите ще имат право да разработват свои собствени болиди и системи. Тези отбори вече станаха известни, след като FIA обяви осемте производителя, които влизат в електрическия FIA Formula E Шампионат Сезон 2...

В настоящия 2014/2015 сезон участват 10 екипа, които се състезават с еднакви Spark-Renault SRT_01E болиди със задвижване от McLaren Electronic Systems и батерии от Williams.

От сезон 2015/2016, сериите се превръщат в отворен шампионат и производителите ще имат право да разработват свои собствени болиди. За да се ограничат разходите обаче първоначално разработките се ограничават до задвижващата система – електромотор, инвертор, трансмисия и охлаждане – а всички останали компоненти остават непроменени. Целта е да се избегнат скъпи аеродинамични разработки.

Ето осемте избрани от FIA производителя:

  • ABT Sportsline
  • Andretti
  • Mahindra
  • Motomatica
  • NEXTEV TCR
  • Renault Sport
  • Venturi Automobiles
  • Virgin Racing Engineering

При следващата промяна в регулацията – предвидена за третия сезон – производителите ще могат да работят и по свои батерии, като целта е от петия сезон батериите на болидите да издържат цялото състезание.

Хомологацията на болидите за сезон 2015/16 на Formula E е готова, но сега ни остават още много състезания от първите серии – следващата гонка е на 14 март в Маями. Напомняме, че предаванията се излъчват директно по БНТ HD с коментар на български.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума