Ще смени ли Tesla Motors името си на Tesla Energy?

Блог
В този блог: Превръща ли се Tesla Motors в енергийна компания?

След една от последните туийт загадки на Елон Мъск и предстоящото Tesla събитие на 30 април, на което се очаква компанията да обяви нови (домашни) батерии, нашите приятели от Teslarati си задават въпроса дали Tesla Motors няма да смени името си на Tesla Energy? Идеята не е случайна, има предистория...

Първо, напоследък наблюдателни потребители са забелязали, че след пускането на Model S 70D, всички имейли от компанията (вкл. тези за поканите за събитието на 30 април) са с подпис Tesla, не Tesla Motors.

Предисторията е в това, че компанията е закупила домейна teslaenergy.com още през 2004 г., което допълнително показва, че екипът вероятно се вижда като повече от производител на коли. До този момент домейнът препраща към сайта на Tesla Motors, но в един момент там може да се появи сайт и дори да е основният за компанията, ако наистина бъде направен преход към това Tesla да стане енергиен доставчик.

На събитието на 30 април се очаква Tesla да обяви, че влиза с летящ старт в бизнеса със съхранение на (електро)енергия. На този етап е ясно, че в около 300 домакинства в щатите са монтирани тестови батерии, както и на 11 Walmart търговски комплекса.

Техно журналистът и притежател на Tesla Даниел Спаркс смята, че "Предвид размера и важността на новото Tesla начинание с батерии за съхранение на енергия, има логика новият бизнес да стартира с ново име. Дали промяната ще е с отпадане на Motors от сегашното име или просто с добавяне на ново направление, например Tesla Energy, все още не е ясно, нито дали въобще ще има промяна. Но такава няма и да е изненадваща."

Спаркс напомня как преди години Apple направи нещо подобно премахвайки Computer от корпоративното си име.

Сегашното описание на дейността на компанията гласи: Tesla Motors, Inc. е американска компания, която разработва, произвежда и продава електрически коли и компоненти за електрически задвижващи системи. Няма и дума за батерии, но това може да се промени след събитието на 30 април.

От: Teslarati

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения