Вертикални гори ще растат в центъра на Нанкин, Китай

Еко

В този блог: Италиански архитект ще строи първите вертикални гори в Азия.

След проектите си в Европа, Стефано Боери ще строи зелени кули в Нанкин, Китай. Планират се проекти в редица големи градове, които ще помогнат срещу замърсяването на въздуха...

В Китай ще строят първите вертикални гори в Азия. Зелените кули ще осигуряват по 60 кг чист кислород всеки ден като същевременно абсорбират въглероден диоксид. 1100 дървета от 23 месни вида и 2500 висящи храста и растения ще дават глътка свеж въздух ежедневно на жителите на Нанкин.

Двете кули са дело на италианският архитект Стефано Боери, който вече е осъществил подобен проект в Милано и планира друг в Лозана, Швейцария.

По-високата кула ще се извисява на 200 метра и ще помещава офиси, музей, школа по зелена архитектура и заведение на покрива. По-ниската кула (108 метра) ще бъде хотел с басейн на покрива. Първите няколко етажа от кулите ще са свързани и ще помещават магазини, ресторанти и конферентна зала. Терасите на всеки етаж ще предоставят на посетителите досег до растящата природа.

first-vertical-forest-asia

Кулите са първи по рода си в Азия, но не и последни. Амбициозният архитект планира да построи подобни сгради в редица големи градове и да популяризира идеята си с книга, която ще излезе през април - "A Forest City".

Кулите в Нанкин трябва да бъдат завършени през 2018-та.

От: Inhabitat


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума