Кой ще зарежда безплатно на Supercharger-ите – вече му се позагуби краят

Блог

След 19 май 2017 г. безплатен Supercharger достъп само за Model S и X при това с референция.

След скорошните промени по достъпа до Supercharger станциите и новата референтна програма на Tesla, ето една проба за разяснение на сегашната ситуация...

Първо, за хората купили Tesla преди 15 януари 2017 г. не се променя нищо – използват безплатно Supercharger мрежата за целия живот на колата.

Останалите опции най-добре да подредим в табличка:

     Безплатно SC зареждане завинаги
  Преди 15 януари 2017 За колата и за купувача 
Купувач (нова кола)  15 януари - 19 май 2017 За купувача
  След 20 май 2017 За купувача (ако е с референция)
  Преди 15 януари 2017 Да
Употребявана кола  15 януари - 19 май 2017 Не 
  След 20 май 2017 Не 

За всички коли закупени след 19 май 2017 г. важи новата схема – безплатни 400 кВтч на Supercharger годишно, след което зареждането се заплаща. Промяната е в това, че ако колата е купена между 15 януари и 19 май купувачът получава безплатно Supercharger зареждане за своя настоящ Tesla електромобил, както и за всеки следващ, който закупи, но след като я продаде безплатната опция за колата свършва и не се прехвърля върху следващия собственик. И още едно уточнение – последното важи за Model S и Model X, но не и за Model 3.

Единственият начин нов купувач на Model S или Model X да получи безплатно Supercharger зареждане оттук нататък е при покупката да използва референтен код от друг собственик.

Tesla можеше да не усложнява нещата с тези дати и опции, но те са факт и дано горните пояснения да внасят достатъчно яснота.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари