Ретро електромобили вместо конски карети в Сентрал Парк

Блог
В този блог: Кметът на Ню Йорк предлага каретите да се заменят с едновремешни електромобили.

Според Wired, кметът Бил де Блазио е предложил на градската управа до две години да забрани емблематичните карети теглени от коне. В дискусията е изникнала идеята вместо карети за обиколките на Сентрал Парк да се използват електромобили като тези преди 100 години...

Защо не? Каретите не замърсяват, като изключим физиологичните нужди на конете, но една нова атракция определено ще освежи нещата.

Промяната предвижда конският транспорт да се забрани от 1 юни 2016, като междувременно всичките около 300 водачи на каретите да преминат обучение за новия транспорт. Гарантира им се също така, че конете няма да идат зян, но не всички харесват идеята – Ню Йорк Таймс например призовава за отхвърляне на предложението, но там са известни с анти-електромобилните настроения.

Конкретната идея на поддръжници на предложението е вместо каретите да се използват ретро електромобили. Даже са измислили име на новите возила – Horseless eCarriage – с места за осем пътника, отопляеми седалки и "автентичен стил наподобяващ електромобилите от началото на 20-ти век като тези от 1909 г., например."

Екипът на Wired отива една идея по-далеч, като предлага избор от Standard Catalog of American Cars 1805-1942, в който са описани седем електрически коли. Как ти се струва?

От: Wired

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари