Uber пробва електромобили на BYD

Електромобили
В този блог: Компанията за поръчка на личен превоз Uber тества електрическия BYD e6.

Uber е сключила сделка с BYD за тестване на електрически таксита в тестова програма, която стартира преди няколко седмици в Чикаго и може да обхване други градове. Това е първият опит на компанията с електромобили...

Uber, която вече работи в България, в началото започна само с луксозни превози, но вече предлага UberX – услуга с по-ниска тарифа и непрофесионални шофьори използващи собствените си коли. Сделката с BYD е насочена точно към този сегмент шофьори.

BYD e6 електромобилите предоставя Green Wheels USA, авто дилър от Чикаго, специализиран в електромобили и хибриди, който също така монтира зарядни станции.

В момента шофьори на Uber използват 25 BYD коли, които до края на годината може да станат няколко стотин. За BYD сделката с Uber може да е стъпка напред към дълго преследваната цел да продава електромобилите си на американския пазар.

BYD e6 е по-голям от други електро коли като Nissan LEAF и вече се използва като такси в Лондон и Амстердам.

На фейсбук страницата на BYD има анонс за сделката с Uber, но компанията не предоставя допълнителни подробности.

По документи дават на BYD e6 пробег от около 300 км, но в реални условия говорим по-скоро за около 230 км. Ускорението от 0 до 100 км става за 14 секунди.

С най-популярната опция, която Green Wheels предлага за e6, Uber шофьорите плащат $200 седмично за използване на електромобила, който след края на смяната се връща в базата за зареждане на 48 кВтч батерията. Има и традиционен оперативен или финансов лизинг.

От: EV News

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари