BMW прави пробен електрически камион

Електромобили
В този блог: Електрифициран от BMW 40-тонен камион ще снабдява завод на компанията с материали.

След старта на BMW i3 в края на 2013 и BMW i8 през 2014 г., наскоро компанията обяви, че следващ електрически модел ще има не по-рано от 2020 г. Още през 2015 г. обаче BMW електрифицира камион...

BMW участва в едногодишен пилотен проект за изработване на 40-тонен изцяло електрически камион, с който от средата на 2015 г. ще се правят доставки из Мюнхен.

BMW не произвежда камиони и затова си партнира с германската транспортна компания SCHERM Group за електрифициране на голям камион. С това BMW ще стане първият авто производител в Германия използващ такъв камион на ток за доставки.

Камионът е базиран на Terberg Type YT202-EV 4x2, лицензиран от BMW и ще се използва за транспорт на материали на разстояние около 2 километра в едната посока от сградите на SCHERM Group до завода на BMW в Мюнхен. Планът е камионът да пътува по маршрута осем пъти дневно.

По сметките на разработващия екип електро камионът ще генерира близо 12 тона по-малко CO2 годишно. В проекта BMW и SCHERN инвестират шест-цифрени суми и ако след година употреба електро камионът се докаже, ще има продължение.

Източник: BMW

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари