Рекордни 10,030 Model S доставени в първо тримесечие на 2015 г.

Електромобили
В този блог: Tesla Motors обяви, че е доставила общо 10,030 коли в първо тримесечие на 2015 г.

Това е нов рекорд за компанията и 55% увеличение спрямо Т1 на 2014. Засега няма данни за продажбите по региони, защото Tesla не предоставя такива...

Публикуването на тези данни веднага след приключване на периода е нещо ново и изненадващо – досега Tesla не предоставяше данни толкова бързо. От компанията казват, че ще продължат тази практика да оповестяват количествата доставени електромобили в рамките на три дни след края на тримесечие, за да се избегне използването на "неточни източници" на данни за прогнозиране на доставките.

От Tesla казват още, че може да има малки промени в публикуваните доставки (обикновено доста под 1%) и причината за това е, че компанията отчита електромобил като доставен само ако е стигнал до крайния клиент и документацията е попълнена коректно.

Екипът на Tesla напомня, че доставките са само една мярка за финансовата производителност на компанията и "не следва да се разчита само на тях като индикатор за финансовите резултати по четиримесечия, които зависят от множество фактори, като валутни курсове, брой директни продажби и лизинги, и др.."

Малка част от тези 10,000 Model S електромобили е в и България. Наскоро eCars.bg потребител пусна снимка на два Model S от Добрич, която е сред най-харесваните на нашата фейсбук страница. 

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения