EVent е първият китайски спортен електромобил

Електромобили
В този блог: Китайската компания CH-Auto Technology Co планира първата изцяло домашна спортна кола.

Целта на CH-Auto е да разработи спортна кола с батерии по-евтина от вносните бензинови роудстъри и ако плановете успеят, колата ще влезе в производство в края на 2016 г...

Сега електро колите са на фокус в Китай, където правителството заделя значителни ресурси за тяхната разработка с цел намаляване замърсяването на въздуха.

Името на спортния електромобил на CH-Auto е EVent и той ще е насочен към луксозния пазар, след което компанията планира по-евтини електро модели.

Според CH-Auto спортният електро прототип е оборудван с 48 кВтч батерия за 250 км пробег и ускорява от 0-100 км/ч за 4.6 секунди.

Изпълнителният директор на компанията твърди, че батерията се зарежда от стандартен 220V контакт за шест часа, но тук сметките нещо не излизат, защото дори на пълните 16A, с мощност 3.6 кВт за шест часа ще се зареди няма и половината от батерия с капацитет 48 кВтч.

Засега цената не е ясна, като остава намерението тя да е по-ниска от тази на вносните спортни коли. То зависи и с какви спортни коли правиш сравнение...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Хах - точно го гледах днеска това чудо в една статия...... А емблемата с водното конче как поразително прилича на Тесла

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума