BMW i3 кандидат за повече пробег от догодина

Електромобили

В този блог: От 2016 г. BMW може да увеличи пробега на електрическия BMW i3, а "скоро" да пусне и нов "i" модел.

Май се получава се като с Nissan LEAF – докато BMW i3 дойде в България, вече може да е направо в обновен вариант...

Това е така, защото нашата информация от местното представителство на BMW е, че можем да очакваме i3 официално в България най-рано в края на 2016 г. Та ако междувременно "пипнат" батерията нещата си идват на мястото.

Ако си чел/а предния блог от днес, този за новия Samsung SDI завод за батерии в Китай, ето я и връзката с електромобила – BMW i3 е със Samsung SDI батерия.

Сегашният модел прави до около 150 км с едно зареждане, но на студено пробегът му може да падне значително, както беше установено от януарски тест на Auto Bild в Алпите и лично от първия собственик на колата в България. Има и друго – от края на 2016 г. GM може да пусне на пазара Chevy Bolt с над 250 км пробег, а Nissan LEAF и Renault ZOE вече получиха "енергиен ъпгрейд", така че конкуренцията за пробега се изостря и за да не изостане BMW ще трябва да реагира адекватно.

Информацията за повече i3 пробег от догодина идва от ИД на BMW Харолд Крюгер, който в интервю за Die Zeit казва:

"Технологиите при батерийните клетки продължават да се развиват. Пробегът на i3 ще бъде увеличен през 2016 г. След три-четири години може да се очаква допълнително подобрение: Тогава ще можем да изминаваме два пъти по-голямо разстояние с едно зареждане, без увеличение в теглото на батерията."

Крюгер казва още, че "скоро" ще има нов (трети) "i" електромобил, но като знаем как се движат нещата с електромобилите в Германия, ще е изненада, ако "скоро" означава нещо преди 2017 г. Дизелгейт скандалът обаче тотално разтресе германците (и далеч не само) и ускоряването на електромобилните им програми сега просто става неизбежно за тях.

Единственото по-ясно, което Крюгер казва за новия "i" модел е, че няма да е базиран на нищо от сегашната гама. Междувременно из нета вече от няколко години се въртят спекулации за възможен "i5", последната от които е, че ще е "водороден" електромобил.

Сега е важно първо да видим дали BMW i3 ще получи повече пробег през 2016 г., а информацията за следващ BMW електромобил рано или късно ще получи по-конкретни измерения.

Снимка: eCars.bg – Първият ни досег с BMW i3 в Амстердам през 2014 г.

От: Green Car Reports

eCars.bg / Elektromobili.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума