Първи актуални снимки на Chevrolet Bolt

Електромобили

В този блог: General Motors представи официално електрическия Chevrolet Bolt на CES 2016.

Компанията потвърди заявката за над 300 км реален пробег с едно зареждане, без да обяви конкретна цена. Засега оставаме с "около $37,500" (в САЩ), но вече разполагаме с актуални снимки...

Както и други електромобили, Bolt ще използва данните от шофирането, атмосферните условия, терена и други, за да определя прогнозния оставащ пробег. Друга вече достъпна при повечето електромобили опция е оптимизиране на маршрута в движение и пренасочване към зарядни станции при необходимост.

На този етап обаче GM не предостави информация за капацитета на батерията и времето за зареждане, но за 300 км пробег ще са нужни поне 50 кВтч енергия.

В интериора прави впечатление големият MyLink 10.2-инчов екран, с широкоъгълна задна камера с птичи поглед. Bolt е оборудван с OnStar система с 4G LTE wifi свързаност, а предварителното затопляне или охлаждане на купето и дистанционното стартиране най-вероятно ще са част от стандартното оборудване.

Европейски вариант под формата на Opel Trixx е в плановете, но предстои да разберем в бъдеще кога ще има пазарна реализация.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg