Първият изцяло нов VW на ток идва през 2019 по-евтин от бензинов модел

Електромобили

В този блог: Volkswagen ще покаже първия си самостоятелен електромобил на автосалона в Париж.

Според интервю с управителя на VW Херберт Дийс за WirtschaftWoche, колата ще е с външните размери на Golf, но отвътре ще е с обема на по-големия Passat...

Ако е външно колкото Golf, новият изцяло разработен като електромобил модел може да е малко по-малък от масовия Tesla Model 3, който на снимка до Model S не изглежда много по-различен от по-големия си събрат. По-скоро виждаме новия VW на ток като директен конкурент на Chevrolet Bolt / Opel e-Ampera, които обаче излизат на пазара тази и другата година (с 300 км реален пробег) и ще имат две години преднина.

Според Дийс, новият електро модел е близо до производствен етап и може да излезе на пазара в края на 2018 или началото на 2019 г. Предвид изоставането от Volkswagen вероятно ще искат да наваксат и да влязат в рамките на 2018 г.

За пробега, от Volkswagen казват, че ще можем да разчитаме на 500 км с едно зареждане. Всички автопроизводители обаче продължават да цитират пробега по новия евро цикъл за шофиране, който се постига много трудно в реални условия и затова очакваме новият електро Volkswagen да дава около 400 км пробег с едно зареждане.

Интересно е, че според ИД на VW Матиас Мюлер, новият модел ще е по-евтин от бензинов или дизелов, което би го направило още по-атрактивен. Казано от самата компания, VW разработва колата така, че да е "супер впечатляваща, с най-модерни технологии, но на цена по джоба на средния потребител"

Моделът е част от новата Together – Strategy 2025 на VW създадена в отговор на Дизелгейт скандала и след него идват малък кросовър, купе и производствената версия на BUDD-e миниван концепта.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума