Chevy Bolt за 570 лв на месец - как да стане и у нас като в щатите?!?

Електромобили

В този блог: GM предлага новия електрически Chevy Bolt с атрактивна лизингова вноска.

Bolt е първият масов електромобил на прилична цена с 380 км реален пробег и излиза на пазара в САЩ на лизинг за $309 месечно...

Първоначалния план на GM беше да пусне модела във всички щати, но вместо това ще се започне постепенно, с Калифорния и Орегон начело, разбира се. Нас по ни интересуват нещата около европейския вариант Opel Ampera-e, който от Opel обявиха, че ще бъде пуснат първо в Норвегия.

Има си известно количество малък шрифт зад тази щатска оферта, но пак си е яка. В САЩ има данъчна отстъпка от $7500 за покупка на електромобил. Ако вземеш Bolt на лизинг, обаче, тези пари ги прибира GM. Трябва да купиш в брой Bolt, за да ти приспаднат $7500 от данъците следващата година. Ако я вземеш в началото на годината е най-добре, защото скоро идва плащането на данъци и съответно приспадане.

С това на ум, пак си е супер да вземеш електромобил за под 600 лв месечно. Дори да не прибираха $7500 вместо клиента, вноската пак едва ли щеше да е наши пари повече от 650 лв. Наистина, трябва да имаш добър кредитен рейтинг, за да можеш да вземеш Bolt на тази ниска вноска. Иначе става по-дебело.

Все пак е временна оферта – до края на годината. Добър маркетингов ход е за привличане на много клиенти още в началото. После не знаем какви ще са предложенията. Каквито и да са, ще е чудесно и в Европа, съответно в България, да можем да вземем такъв електромобил за 600 лв месечно. Много зависи от това лизинговите компании да започнат да предлагат условия за електромобили като за ДВГ коли, че сегашните все още хич не са.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Мда тези 600 лева месечна вноска от наша гледна точка звучат малко като теоритичния и реалния пробег При нас в Европа , както знаем обикновено е по-скъпо. А няма да се учудя ако в България стигне и 600 Евро за същия лизингов план. Но въпреки това, тенденцията е видима, цените падат, а качеството и пробега се вдигат. Ако батериите станат още по-качествени, ще се отвори и добър пазар за електромобили втора употреба според мен. Макар, че може да се окаже, че и рециклирането не е лоша идея,...

Мда тези 600 лева месечна вноска от наша гледна точка звучат малко като теоритичния и реалния пробег При нас в Европа , както знаем обикновено е по-скъпо. А няма да се учудя ако в България стигне и 600 Евро за същия лизингов план. Но въпреки това, тенденцията е видима, цените падат, а качеството и пробега се вдигат. Ако батериите станат още по-качествени, ще се отвори и добър пазар за електромобили втора употреба според мен. Макар, че може да се окаже, че и рециклирането не е лоша идея, както пишеше в предишната статия. Зависи пак от цените и качеството.

Виж още
Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

НЕ КАК, А КОГА

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари