Chrysler с концепция за електрически ван с 400 км пробег - Portal Concept

Електромобили

В този блог: Нов електрически и самоуправляващ се ван от Chrysler.

Protal Concept ще има пробег от 400км, ще се възползва от 350 кВт-овите бързи зареждачки и ще следи дали шофьорът следи пътя с помощта на камера...

Fiat Chrysler направи предварително представяне на своя Portal Concept ден преди началото на CES в Лас Вегас. Моделът е изцяло електрически, полу-автоматизиран ван, разработен с помощта на Panasonic и е доста вероятно да бъде използван в услугите за споделени автомобили.

Portal Concept се захранва от 100 кВтч батерия и може да измине около 400 км с едно зареждане. Ванът ще може да се възползва от 350 кВт-овите бързи зарядни станции, които се изграждат на все повече места по света. Бързото зареждане ще позволи възстановяване на около 240 км пробег в рамките на 20 мин. Други отличителни черти на вана са вратите, които се отварят подобно на автобусни врати от градския транспорт, 6 места за сядане и изцяло предно задвижване с един електромотор.

За сега Portal Concept е способен само на полу-автомотизирано шофиране, но дизайнът подсказва, че в бъдещите планове влиза и пълно самоуправление. Моделът включва много сензори като радар, LiDAR, камери и сонари, някои от които са предоставени от Samsung Electronics. Системата за полу-автоматизирано шофиране ще изисква наличие на шофьор, който да следи състоянието на пътя и движението и да поеме контрол при нужда. Ванът е оборудван с камера, която използва софтуер за разпознаване на лица за да следи дали това се случва. Ако бъде определено, че шофьорът не внимава или не иска да поеме контрол, електромобилът автоматично ще отбива в страни от пътя.

Моделът за сега е само концепция, но предстои да видим до къде ще стигне разработката. Да се надяваме, че не е просто реклама на Chrysler за изложението.

От: Clean Technica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари