Градските колела в Ню Йорк вече използват системата Laserlight на Blaze

Електромобили

В този блог: След Лондон и градските колела в Ню Йорк вече са оборудвани със системата на компанията Blaze.

В Лондон услугата работи успешно от септември миналата година и сега от началото на 2017-та и градската система за колела в Ню Йорк ще направи тест на системата Laserlight разработена от компанията Blazе...

Идеята зад тази нова технология е подобряването на сигурността на велосипедистите на пътя и същевременно увеличаването на броя на дамите, които избират велосипеда за придвижване.

Проучване направено в града сочи, че именно безопасността е една основните причини повечето жени да избягват велосипеда като средство за придвижване.

Системата работи така, че прожектира на пътя фигура на колело, която се вижда на около 5-10 метра пред него, като по този начин известява всички останали участници в движението и преминаващи пешеходци за приближаващ велосипед.

От този месец новата система ще бъда инсталирана на 250 от 10,000 велосипеда, които се движат в градската система, като плановете са в близко бъдеще да бъде инсталирана на повече колела.

В Лондон всичките 11,500 колела част от градската вело флота вече имат Laserlight и всеки може да закупи системата отделно и да я инсталира на собственото си колело макар и срещу не малката сума от £125.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума