Проблем за електрически автобуси в студа в Германия

Електромобили

В този блог: Електробуси закъсват заради студа в Кьолн.

Ниските температури в Германия създават проблеми за електробуси от градския транспорт. Дизелови автобуси спасяват положението, но от градската управа са оптимисти...

Дизелови автобуси е трябвало да заместят електрическите си събратя по линия 133 в Кьолн през последните дни. Сериозният студ затруднил градския транспорт по маршрута от Бруслер плац до Зюдфрийдхоф, който от миналия декември насам се изпълнява изцяло от електробуси. Батериите на осемте електробуса не са успели да издържат теста на истинската зима.

Първият проблем за новите електрически автобуси е бил в зареждането. На покрива на всеки от електробусите е монтирано устройство, което се свързва към зарядните станции на крайните спирки. Поради ниските температури, обаче, контактите замръзнали и не позволявали нормално зареждане.

Вторият проблем е бил очакван, но не и с толкова голяма сила. Светлините и отоплението се използват значително повече през зимата и това изтощава батерията допълнително. Появяват се и енергийни загуби като при мобилните телефони в студено време - зарядът в батерията сякаш просто изчезва. Също така падането на батерията под 60% може да доведе до дълготрайно увреждане и е заложено да се избягва при електробусите в Кьолн.

Въпреки че зимата е далеч от сибирските студове и е по-скоро сравнително нормална, от градския транспорт в Кьолн са оптимисти: "Все още се настройваме към зимния режим. Миналата година зимата беше по-мека и сега системата минава през истински тест. Едно е сигурно, обаче – в бъдеще ще сме по-подготвени и с подобряне на технологиите електробусите ще са по-издръжливи."

От: Rundschau Online


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения