Банско се включва в електромобилната вълна

Електромобили

В този блог: Община Банско кандидатства по проекти за електромобили и намаляване замърсяването на въздуха.

Предвиждат се електрически микробуси, които да превозват туристите и гостите на град Банско в различните сезони. Общината кандидатства и по други "зелени" проекти

Община Банско кандидатства по два проекта към програмата за транс национално сътрудничество ИНТЕРРЕГ Балкани - Средиземно море 2014-2020 г. Приоритетите на града са свързани с внедряване на електромобили и качествено управление на въздуха.

Предвиждат се 12-местни микробуси, които ще се движат на територията на Национален парк "Пирин", а след това и в самия курорт. Новият транспорт ще се движи през 15 или 30 минути според сезона и натовареността.

Кметът на Банско Георги Икономов сподели: "Развитието на гардовете ни в посока, щадяща околната среда, е необходимост и задължение, затова ще продължим активно да работим в тази посока."

Общината кандидатства и по проекти свързани с подобряване на енергийната ефективност на читалищата в Банско и Добринище и рехабилитация на вътрешната улична мрежа. Търсят се и варианти за финансиране на проект за изграждане на допълнително водохващане за град Добринище, на проект за оформяне на парковото пространство около река Глазне и рехабилитация на съществуващия градски парк в Банско.

От: Toppresa


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Някаква идея какви са 12-местните електробуси, много труден клас са за читави предложения на смислени цени?

megamyrzel
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари