EQ електромобилите на Mercedes-Benz ще се произвеждат в Зинделфинген

Електромобили

В този блог: Определена е фабирката за производсто на Mercedes електромобили.

След интензивни преговори между Mercedes-Benz и синдикатите е взето решение електрическите модели на компанията с новата EQ марка да се произвеждат в завода в Зинделфинген...

По-рано компанията обяви, че първият EQ модел ще се прави в завода в Бремен, но сега очевидно е постигнато допълнително споразумение. Новото поколение електрически коли ще бъде базирано на скалируема архитектура и по тази причина съоръжението в Зинделфинген е преоборудвано на център за компетентност за електромобили от горния и луксозен клас.

Електромобилите ще се произвеждат покрай ДВГ моделите, но за тях се иска нова експертиза и затова са планирани специални квалификационни програми за работниците. Някои от тях са свързани с високите волтажи при прозиводствените процеси. Младите ръководители също биват подготвяни да работят с бъдещите технологии.

Mercedes-Benz обединяват своите дейности в електромобилността под марката EQ. Компанията планира да пусне над 10 електрически модела до 2025-та, покриващи всички видове автомобили. Предвижда се дялът в продажбите на Mercedes-Benz да бъде 15 - 25%.

Интересното е, че фабрката в Зинделфинген е най-традиционната на Daimler и е насочена към висок и луксозен клас автомобили. Заводът осигурява работа на над 25 000 души. Споразумението със синдикатите ще подсигури производството на следващите генерации Е и S класа и ще установи мястото на завода като лидер в производството на тези модели. Борбата между заводите относно кой ще произвежда електрически коли показва прозорливостта към идващите технологии и създаваните от тях работни места.

От: Greencarcongress

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения