Електрическият Jaguar I-PACE на пътя от 2018 г.

Електромобили

В този блог: I-PACE с нов червен цвят на автосалона в Женева.

Jaguar показва пред-производствена версия на компактния I-PACE електро SUV, който излиза на пазара през 2018 г. и може да изпревари отдавна анонсирания подобен модел на Audi (e-tron)...

Инженерите и дизайнерите на Jaguar са изработили изцяло нова архитектура за I-PACE, изградена около електрическото задвижване.

Добрата новина определено е, че не говорим просто за поредната електро концепция, а за модел, който само след година вече ще може да се купи.

I-PACE има два електромотора с обща мощност 295 кВт (400 кс) и макс. въртящ момент 700 Нм. Реалният пробег е около 350 км с едно зареждане, което на 50 кВт DC зарядна станция ще отнема час и половина от 0 до 80% и около 2 часа за пълно зареждане.

Това си е доста време за "бърза" зарядна станция, но те 50-киловатовите зареждачки до 2 години ще бъдат вече в сянката на новите 100-, 150 кВт или по-мощни устройства. Причината за не особено бързото зареждане от 50 кВТ DC станция е в това, че капацитетът на батерията на I-PACE е 90 кВтч, колкото на Tesla Model S и X (като не броим 100 кВтч версията).

Батерията е с течно охлаждане, като системата работи в два режима. При умерени външни температури батерията разчита на радиатор за отвеждане на топлината от клетките, а при по-високи температури охладител свързан с климатичната система спомага за поддържане на оптималната температура на батерията.

Както и при други нови електро модели, купето на I-PACE се отоплява с ефикасна термо помпа също интегрирана в климатичната система. Благодарение на тази помпа се осигуряват допълнителни 50 км пробег – с конвенционално отопление пробегът щеше да е 300 км с едно зареждане.

От: Electric Cars Report


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ето и кратко клипче. Много красива кола.
https://www.youtube.com/watch?v=QTbdShA8QU8

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения