Полу електробус, полу трамвай, завива отвсякъде

Електромобили

В този блог: Alstrom и NTL представят Aptis – комбинация и електробус и трамвай.

Предстоят тестове и продажбите може да започнат още през 2019 г...

Производството и пазарът на електробуси са в сериозен подем и една от последните новости в този сектор се нарича Aptis – нещо като хибрид между 12-метров автобус и трамвай, но това е всичко хибридно във возилото – задвижването му не е с комбинация от двигател и електромотор, а е изцяло на ток. Интересното в тази разработка е, че Alstom използва части от използвани трамваи, за да намали производствената стойност на Aptis.

Дизайнът на Aptis е подходящ за градски центрове и е супер маневрен с четирите си завиващи колела, което улеснява много завиването и паркирането на спирките.

На този етап Alstom не предоставя информация за реалния пробег на Aptis. Известно е само, че може да се зарежда стандартно през нощта или на супер бързи зареждачки монтирани на последните спирки по маршрутите.

Това бързо зареждане става с пантограф на покрива на електробуса или чрез новоразработена зарядна система, която в Amstom наричат SRS.

В следващите седмици ще тестват Aptis по два маршрута в парижкия регион, но и други градове като Страсбург се интересуват от решението.

В Alstrom смятат, че ако има търсене могат да започнат производство още през 2018 г. и да изкарат Aptis на пазара през 2019-та.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума