Audi пуска резервации за e-tron Quattro в Норвегия

Електромобили

В този блог: Както и с Opel Ampera-e, германците ще получат Audi e-tron Quattro след норвежците.

Причината е в това, че заради националната политика Норвегия е лидер по брой електромобили и логично често автопроизводителите пускат своите електро модели първо там...

От днес в Норвегия вече могат да се правят поръчки за електрическия Audi e-tron Quattro, който идва през 2018 г. Депозитът за поръчката е около €2150 и на страницата на Audi Норвегия пише, "Едновременно с представянето на електрическия Audi e-tron Sportback концепт в Шанхай, Audi Норвегия планира предварителни резервации за също изцяло електрическия голям SUV Audi e-tron quattro. Производството на модела започва през следващата година и норвежкият пазар е първият, на който стартираме процеса по резервации."

През февруари Дитмар Фогенрайтер от Audi каза язвително към Tesla, че неговата компания ще е "първият истински премиум автопроизводител, който прави премиум електрически SUV." Едва ли някой се съмнява, че Audi има повече опит от Tesla, но е непрофесионално да се правят такива изказвания.

Не се съмняваме също и че Audi e-tron Quattro ще е чудесен електромобил. С три електромотора – два отзад и един отпред – e-tron Quattro ще разполага с общо 320 кВт (435 кс) или 370 кВт (500 кс) в бууст режим, с ускорение от 0 до 100 км/ч за около 4.5 секунди. В Audi ще трябва да поработят още, ако искат да бият Tesla тук, но откъм батерия ще са с идентичен капацитет – 95 кВтч. Очаква се реалният пробег да е около 430 км въпреки че Audi рекламира модела с 500 км по европейския цикъл за шофиране.

Разликата спрямо сегашните електромобили – освен Tesla – ще е в това, че Audi e-tron Quattro ще е оборудван за 150 кВт DC зареждане по CCS стандарта. Сега всички електромобили са с 50 кВт зареждане. Но си е нужно предвид далеч по-голямата 95 кВтч батерия, която с мощност 150 кВт ще се зарежда далеч по-адекватно като време отколкото на 50 кВт.

Засега цените на e-tron Quattro не са обявени, но очакваме да са близо до тези на Tesla Model X.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения