VW ще прави по 100 000 електромобила годишно в Китай

Електромобили

В този блог: Volkswagen ще си партнира с JAC за 100 000 електромобила годишно.

Немският производител ще навлезе на китайският пазар със сделка за 740 милиона долара. Очаква се Китай да облекчи политиката си към чуждестранни производители на електрически превозни средства...

Като част от новия си план да стане лидер в електрификацията по целия свят, Volkswagen потвърдиха, че са получили одобрение от китайското правителство за партньорство с Jianghai Automobile Group (JAC Motor). Партньорството е за годишно производство на 100 000 изцяло електрически автомобила.

Китай са започнали сериозна кампания за коли с нулеви емисии, която ще кара автопроизводителите да разрастват местния електромобилен пазар, въпреки постепенното изчезване на субсидиите за тях. Страната е съгласна да облекчи изискванията си към чуждестранни инвестиции в производството на превозни средства, стига да са насочени към електромобили.

Volkswagen е най-големият чуждестранен автомобилен производител в Китай като това е третата подобна сделка и първата за изцяло електрически коли. Сделката, която бе удобрена по-рано тази седмица е на стойност 740 милиона долара. Тъй като сделката все още не е финализирана, не може да се каже кога ще започне производството, но е много вероятно Китай да види изцяло електрически фолксвагени преди останалия свят.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари