Chevy Bolt с много високи оценки на тестовете за безопасност

Електромобили

В този блог: Добри новини за GM и почитателите на Chevy Bolt след проведените тестове за безопасност, на които колата получи много високи оценки.

Днес от института за безопасност по пътищата в САЩ (IIHS) публикуваха резултатите от тестовете за безопасност на Chevy Bolt, на които електромобилът получи най-високата оценка за безопасност във всички пет основни категории.

IIHS пише в прес съобщение:

"Bolt получи най-висок рейтинг във всичките пет теста за удароустойчивост на института. Колата също така разполага с допълнителна система за предотвратяване на челна катастрофа, която получи най-високата оценка. Bolt успя да избегне сблъсъци при тестовете на пистата на IIHS при скорост от 25 и 50км/ч, а системата разполагаща с компонент за предупреждение за сблъсък отговаря изцяло на критериите на националния институт за пътна безопасност."

Независимо от сравнително късата си предна част, изцяло електрическото превозно средство се възползва от липсата на двигател, което позволява по-голяма от обичайната зона на смачкване на автомобил с такъв размер. Според доклада на IIHS, единствената слабост в безопасността на автомобила са били фаровете му:

IIHS установи само "нисък риск от значителни наранявания" и при двата фронтални теста за катастрофа.

 

Резултати от тестовете на ChevyBolt

 

Резултатите идват в много добър момент за GM, която вече продава Chevy Bolt и работи моделът да е наличен на цялата територия на САЩ до края на август.

Безопасността е един от най-важните фактори, в който хората се вглеждат преди да купят ново превозно средство и резултатите от тези тестове биха спомогнали допълнително за покачването на продажбите на електромобила.

Продажбите в САЩ продължават да растат и през май е регистриран нов рекорд от продадени 1,556 електромобили в рамките на един месец. Но въпреки сериозното увеличение, GM все още изостава значително от очакваните 25,000 до 30,000 доставки през първата си пълна година на производство.

Ето и видео материала от тестовете на Chevy Bolt:

 

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари