Porsche Mission Е влиза в серийно производство през 2019 г.

Електромобили

В този блог: Porsche обяви сериозни амбиции за навлизане на пазара на електрически спортни коли през следващите 6 години.

Само допреди месец от Porsche твърдяха, че електрическите задвижващи системи все още не са достатъчно добри за задоволяване на нуждите на техните клиенти...

Изненадващо или не обаче компанията току що направи рязък завой на 180 градуса и обяви, че очаква в рамките на следващите шест години до 50% от продукцията й да се състои от изцяло електрически коли.

Работата им по първото изцяло електрическо Porsche очевидно напредва и въпреки че няма да го видим в близко бъдеще изпълнителният директор на Porsche Оливър Блум сподели, че колата се очаква да влезе в серийно производство през 2019 г.

Миналата година Блум спомена, че планират годишно производство от 20,000 бройки за новия супер електромобил. Това определено изглежда като доста амбициозен обем за германския автомобилен производител, който през миналата година е продал малко над 230,000 автомобила в цял свят.

Новият Mission Е модел ще бъде базиран на предшественика си Macan, а според Блум заводът в Цуфенхаузен ще може да се справи с капацитет от 60,000 коли на година.

Ето как Блум коментира промяната в бизнес-списанието "Manager Magazin" миналата седмица.

"Капацитетът бързо ще направи електрическите автомобили важна част от цялостното ни производство и смятам че до 2023 г. половината ни производствена линия ще бъде изцяло електрическа."

Безспорно дизайнът на концепцията е наистина впечатляващ. Спецификациите, които Porsche предостави, са все още оскъдни, но изглежда колата ще се стреми да бъде пряк конкурент на Tesla Model S.

Mission Е ще може да измине около 450 км с едно зареждане и ще те изстрелва от 0 до 100км/ч за 3.5 сек, а от Porsche твърдят, че 800 волтовата зареждаща система ще дава възможност батерията да бъде заредена до 80% в рамките на само 15 минути.

Звучи обещаващо и доста амбициозно и ако Porsche успее да изпълни тези характеристики колата безспорно ще има успех сред феновете на високите скорости.

Засега цената на новото електрическо возило остава мистерия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения