GAC Motor пуска в продажба първия си изцяло електрически модел с 310км пробег за $22,000

Електромобили

В този блог: Още един супер евтин електромобил ще стане достъпен на китайския пазар с пускането на електрическия GE3 модел на GAC Motor.

Китайският електромобилен пазар е на път да се разрасне още повече, след като от GAC Motor вече пускат в производство кросоувъра, който представиха по-рано тази година на Северноамериканско международно автомобилно изложение (NAIAS).

Китайският мандат за електромобили действа в пълна сила и резултатите се виждат, след като малки градски коли като Baojun E100 вече се продават на цена от 4,500 благодарение на държавните и местни субсидии за електрически превозни средства в Китай.

Новият изцяло електрически GE3 модел на GAC Motor също ще бъде с доста конкурентна цена, която варира от $22,000 до $26,500, като това е цена без включени държавни субсидии, а спецификациите на колата са повече от впечатляващи за тези пари.

  • Максимален пробег с едно зареждане - 310км
  • Тройна литиево-йонна батерия, която се зарежда до 80% за 30 минути
  • Ускорение от 0 до 100км/ч за 9,4сек
  • Спирачен път 12.8 метра
  • Максимална мощност: 120 кВт (163,2 конски сили), въртящ момент при 290 Nm.
  • Равномерно оформление на батерията, което гарантира пространство, комфорт, безопасност и по-висока производителност
  • Обща консумация на енергия 16,6кВтч/100км
  • Колата идва също с инсталиран: интелигентен автомобилен компаньон Little Trumpchi, T-BOX интернет 3.0 и интелигентната развлекателна система INJOY
    Отговаря на северноамериканските стандарти за компресия на покрива.

Новият GE3 е първата голяма стъпка в сегмента, но президентът на GAC Motor Yu Jun казва, че предстои пускането на още два електромобила - седан и SUV модели, които ще използват същата платформа.

С тези два модела компанията се цели още по-високо и смята да предложи пробег с едно зареждане в диапазона "400-500 км", като моделите се очаква да бъдат пуснати на пазара до 2019г.

GAC Motor се надяват че ще достигнат продажби от 1 милиона коли на година, като 20% от тях да бъдат изцяло електрически и плъгин хибрид модели.

Компанията прилага също устойчиви и екологични технологии в производството на автомобили, като използва само най-качествените и екологични материали. GAC Motor планира да построи индустриалния парк на стойност $6,5 милиарда, в който ще се разработват технологии за нови енергийни автомобили от 2019г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума