Нов електрически мотор и концепция за спортна електро кола от Honda

Електромобили

В този блог: Спотна електро кола и самобалансиращ се електрически мотор ще представи Honda в края на октомври.

На предстоящото 45-то Tokyo Motorshow, което ще се проведе от 27 октомври до 5 ноември Honda ще представи своя нов мотоциклет Riding Assist-e и концепция за спортна електрическа кола.

Както подсказва името, той е насочен към начинаещите мотоциклетисти, които  сега започват и тепърва свикват с карането на две колела За да ги улеснят от Honda са направили дизайна на мотора с по-нисък център на тежестта и специална самостоятелно балансираща система, която не използва жироскопи.

Технологията за самобалансиране на Honda обаче работи само при много ниски скорости. При по-високи скорости човек би искал да може да наклони мотора повече при завои и там вече няма да са необходими никакви технологии за самостоятелно балансиране, освен ако те не помагат по някакъв начин за предотвратяването на катастрофи.

Технологията Honda Riding Assist не използва традиционните жироскопи тъй като те добавят доста към теглото на мотора. Вместо това, системата на Honda използва кратки кормилни движения, за да балансира мотоциклета.

Досега се знае много малко за този завладяващ мотор и като знаем колко много Honda обичат да споделят информация предварително, надали ще научим нещо повече за него преди официалното му представяне на 25 октомври.

Паралелно с обявяването на новия електрически мотор Honda пуснаха и тийзър снимка на нова концепция за електрическа спортна кола, която също ще бъде представена на автомобилното шоу в Токио този месец.

Honda Sport EV Concept

Тийзърът изглежда като малко купе и нищо подобно на ретро-изглеждащата кола, разкрита по-рано този месец. Въпреки че все още е само "концепция", която често не стига до производство колата е изградена на същата платформа като на Honda Urban EV, представена по-рано този месец на автомобилното изложение във Франкфурт.

Японският производител, който доскоро не обръщаше почти никакво внимание на електрическите автомобилни, заяви, че планира да пусне електрическа кола, базирана на Urban EV, през 2019г., така че може би тази нова Honda Sports EV Concept има шанс да стане нещо повече от една концепция.

Преминаването към електромобили определено не е лесна задача за японския автомобилен производител, който отдавна разработва ефикасни двигатели с вътрешно горене и когато се стигне до решения за нулеви емисии, компанията залага на водород и горивни клетки.

Сега обаче когато регулациите на различни пазари по света започват да ускоряват сроковете за приемане на електрически автомобили такива като Honda нямат особено голям избор освен максимално бързо да се ориентират към новото преди да е станало прекалено късно.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари