Tesla може да си партнира с Magna за производството на Model 3 в Eвропа

Електромобили

В този блог: Този слух идва oт австрийската компания Polytec, която е сред доставчиците на части за Tesla Roadster.

Интересен слух плъзна във виртуалното пространство днес, пуснат от немския сайт deraktionaer.de, който съобщава за потенциално партньорство между Magna и Tesla за производството на Model 3 в Европа.

От доста време вече очакваме да научим от Tesla къде в Европа ще започне строежът на фабриката им за батерии, но ако подобно партньорство с компания като Magna стане реалност, Tesla може да избегне строежа на нова фабрика и да се възползва от съществуващата производствена база на Magna.

По време на среща с инвеститорите на компанията финансовият директор на Polytec, Петер Хайденек е споделил с тях, че е получил информация, че Tesla преговаря и с Magna за производството на батерии и компоненти за техните електромобили и потенциалното производство на изцяло завършени автомобили в Европа.

Интересно е също, че по време на срещата той също е споделил, че преди няколко дни двама служители на Polytec са посетили централата на Tesla в Силициевата долина, където е било дискутирано присъствието на Tesla на Европейския пазар.

Хайденек е споделил също, че от срещата е станало ясно, че Tesla вижда Polytec като предпочитан партньор за доставки в Европа и дори може да нагърби компанията освен всичко друго и с опаковката на батериите им.

Magna определено изглежда като логичен партньор на Tesla за производството на електромобили в Европа и предвид опитът, който компанията вече има от работата си по BMW i3 и все по-напредващата си технология за автономно управление на автомобили, подобно партньорство ще бъде доста интересно и ще ускори значително присъствието на Tesla в Европа. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Силиконовата долина се намира в Димитровград.В САЩ се намира силициевата.Елементарно Уотсън.:) Химичният елемент се нарича Silicium.

Гуню
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения