След разбиващ тест Mercedes връща рентакарски Model X с €83.000 сметка за оправяне

Електромобили

В този блог: Daimler разглоби и тества без разрешение частен Tesla Model X и си спретна скандал.

Историята е от лятото, но сега вижда бял свят и това е причината да се заформи скандал по въпроса. А именно – Mercedes-Benz наема от Sixt Tesla Model X, подлага го на всевъзможни тестове, разглабя го и го връща в състояние налагащо ремонти и обща сметка за над 83 хиляди Евро...

Daimler наема колата за седем седмици през лятото от Sixt, през малката мюнхенска фирма за коли под наем Elektromotron. Сложна схема и чудно защо не са го направили по някой от другите възможни начини – чрез служител или да купят употребявана кола?!? Сега случаят е раздухан от германското издание Spiegel, където не липсват подробности за казуса.

Явно са разцъкали здраво сувчето, с всевъзможни тестове на жега, студ, вибрации, разглабяне и всякакви такива неща. Сглобили са го преди да го върнат, но изглежда не са се справили много добре. Или не са искали.

След като получава колата обратно собственикът на Elektromotron е потресен и му се доревало. Според оценката на Dekra за щетите и заедно с пропуснатите пари за наем сумата възлиза на общо € 83,523.35. До момента Sixt е изплатила €18,500. Човекът няма пари да съди гиганти като Daimler и Sixt, която след подадената през октомври жалба отговаря с "разчитайте на нас, че ще разгледаме случая"...

За Mercedes има логика в това да разгледа под лупа Model X, защото предстои да изкара свой електро SUV (EQC) на пазара през 2019 г. Audi вече направи същото и се готви да пусне e-tron quattro през 2018 г., но се сдоби с Model X и по никакъв начин не си подложи за подобен скандал, който Daimler си навлече сега.

Супер, но защо така? Озадачаващо изпълнение на германците, които вече си имат история с Tesla и сравнително скорошни закачки с Елон Мъск.

Да видим дали този скандал ще се развие и как.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. nedi alex

горките ..., с това си мислене имат "голямо" бъдеще!!
тъжното е, че са голяма европейска фирма и явно им предстои стръмно надолнище, 'щото това с мисленето най-трудно се променя.

  Прикачени
  гост
  1. Веселин

Мизерници!
А дали не е направено и раздухано нарочно за да охладят ентусиазма на хората към споделянето на автомобили?

  Прикачени
  гост
  1. Георги

Немците отдавна не са това което бяха.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Най-нови теми от форума