Porsche показа Mission E Cross Turismo в Женева

Електромобили

В този блог: Кросова концепция на базата на Mission E от 2019 г.

Porsche вече тества активно Mission E в различни условия и в подготовка за производството на първия си електро модел показва "кросов" вариант...

Cross Turismo е с два електромотора с обща мощност над 440 кВт (600 кс) и според компанията ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди и до 200 км/ч за под 12 секунди.

Това е максимална мощност, но разработката на Porsche гарантира и много стабилно ниво на постоянната мощност, както и възможност за множество последователни динамични ускорения, без загуба на производителност.

Mission E включва и Porsche Torque Vectoring система за контрол на четирите колела при всякакви условия, която автоматично разпределя въртящия момент към отделните колела.

Окачването е въздушно, адаптивно и може да увеличава клиренса с до 50 мм. В добавка е монтиран и Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) за активно стабилизиране и предотвратяване на странично накланяне при завиване.

Porsche Mission E вероятно ще е първият електромобил на пазара с 800-волтова архитектура и според компанията след 15 минути зареждане ще може да прави по около 300 км пробег. Всъщност цитират 400 км, но това е по стария нереален NEDC и е не дава точна представа.

Супер електричката на Porsche ще може да се зарежда и безжично и като цяло очакваме да има много голям интерес към модела.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари