Audi e-tron Quattro ще струва над €80,000

Електромобили

В този блог: Базовата цена на първия електромобил на Audi е фиксирана от средата на март.

Това беше обявено на годишната прес конференция на Audi, която ще се развива като "Premium Digital Car Company"...

В думите на Рупърт Шадлер, който сега ръководи компанията се вижда желание за раздяла с настоящето и с проблемите около дизела. Според Щадлер "През следващото десетилетие ние ще бъдем по-гъвкава компания, много по-богата на нови умения и партньорства. Ние искаме и ще играем водеща роля в значимите промени в нашата индустрия с около 20 електрифицирани модела във всички сегменти"

Първият електрически модел от Инголщат се очаква на пазара по-късно през тази година. Audi e-tron Quattro беше представен през 2015 г., вече може да се резервира на няколко пазара в Западна Европа и според компанията само в Норвегия има 3,700 резервации. Далеч е от близо половин милион за Tesla Model 3, но при Tesla нещата седят съвсем различно.

На пресконференцията на Audi беше обявено, че базовата цена на e-tron Quattro ще тръгва от €80,000 в Германия. След него са предвидени e-tron Sportback спортно електро купе и Audi e-tron GT – Gran Turismo на ток.

Audi иска в перспектива също така да разработи автономен шатъл по модела на показания през 2017 г. Audi Aicon.

На този етап вече виждаме e-tron Quattro в тестове по улиците и след като има обявена цена пазарната реализация е една крачка по-близо.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения