BMW и Mercedes правят съвместна компания за мобилни услуги

Електромобили

В този блог: BWM и Daimler планират обединяване на двете марки в нова компания свързана с мобилни услуги.

В днешно време като че ли във все повече сектори на бизнеса конкурентни компании намират начин да работят заедно по различни проекти и поредният пример затова е обединяването на две от най-големите автомобилни компании в света.

BMW Group и Daimler AG подписаха споразумение за сливане на бизнес звената на двете компании свързани с мобилни услуги. Двете компании планират да комбинират и разширят стратегически своите съществуващи мобилни услуги в областта CarSharing, Ride-Hailing, паркиране, зареждане и мултимодалност.

Всяка компания ще притежава по 50% от новата компания за мобилни услуги, но в основните си дейности те ще останат конкуренти както досега.

Целта на това сливане ще бъде новото дружество да се превърне в водещ доставчик на иновативни услуги за създаването на устойчива градска мобилност.

Работейки като партньори, двете компании смятат, че по този начин ще се справят с предстоящите предизвикателства свързани с изграждането на нов тип градска мобилност.

Те имат идеята да си сътрудничат с градовете, общините и други заинтересовани групи за подобряване на качеството на живот в големите градове и покрайнините.

Това сливане определено би подпомогнало и популяризирането на електромобилите чрез CarSharing и мобилните приложения, които ще помагат лесно на хората да намират място за зареждане и паркиране.

Подобни добавки трябва значително да ускорят прехода към електрическа мобилност особено в Германия където все още нивата на замърсяване от транспортния сектор продължават да се увеличават и са скочили с нови 2,3% през изминалата година.

Подписаното споразумение между двете компании предстои да бъде разгледано и одобрено от страна на компетентните органи по конкуренция и ако получат зелена светлина, те ще могат да стартират новата съвместна компания още до края на тази година.

Съвместният модел на съвместно предприятие е проектиран да комбинира услуги в следните пет области: 

  • Мултимодални и on-demand mobility с moovel с ReachNow
  • Услуга за споделени електромобили с Car2Go и DriveNow
  • Ride-Hailing с mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi и Beat
  • Услуги за паркиране с ParkNow и Parkmobile Group/Parkmobile LLC
  • Възможности за зареждане с ChargeNow и Digital Charging Solutions

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения