Hyundai планира електро версии на своите малки и големи камиони за 2019-2022

Електромобили

В този блог: Hyundai с намерения да електрифицира търговските си и тежкотоварни презозни средства от 2019.

Намираме се в разгара на прехода към по-екологичен транспорт и всеки изминал ден се случват положителни промени макар все още да не можем да ги усетим по желания начин...

Азиатците водят щафетата и там се полагат най-много усилия в тази посока, докато Европа и САЩ все още разчитат много на петрола и приходите, които идват от него за поддържане на транспортния сектор.

Тежкотоварните превозни средства са тези, които трябва да бъдат подменени с електрически преди всички останали и в тази посока започва да работи Hyundai.

Компанията съвсем наскоро представи своя нов SUV електромобил KONA EV, който е на прага да излезе в Корея, а до края на годината очакваме да го видим и на Европейска земя, включително в България.

IONIQ Electric все още продължава да бъде един от най-икономичните електромобили и ще бъде интересно да видим какви показатели ще имат тежкотоварните електро камиони, микробуси и малки автобуси, които компанията планира от 2019 г.

За 2019 г. Hyundai планира електрически версии на малкия Porter и една идея по-големия камион Mighty. В допълнение, компанията иска да пусне електрическа версия на своя официален автобус до 2020 г, а най-късно до 2022 г. и тежкотоварният камион Xcient също да излезе във версия на ток.

Hyundai ще използва задвижващата система на KONA Electric за основа на електрическите версии на Porter и Mighty, които ще бъдат оборудвани с батерии с капацитет от 256 кВтч. С тях се предполага, че пробегът ще бъде около 250-300 км с едно зареждане.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума