$250 милиона EVolve NY проект за зарядна инфраструктура стартира Ню Йорк

Електромобили

В този блог: Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви мащабна инициатива за подпомагане на е-мобилността в щата.

EVolve NY проектът е на стойност $250 милиона, изпълнява се заедно с New York Power Authority (NYPA) и освен щатското финансиране програмата цели създаване на публично-частни партньорства до 2025 г., за много по-динамично разпространение на електромобилите в щат Ню Йорк.

За начало NYPA готви няколко инициативи, в които ще бъдат включени частни инвеститори, за търсене на нови бизнес начинания и модели на притежание. Целта на тези инициативи е хората да бъдат запознати с електромобилите и зареждането, както и да бъде развита инфраструктурата от бързи зареждачки и електрическата мобилност да стане по-привлекателна за нюйоркчани.

Основната инициатива на EVolve NY е Charge NY 2.0, чрез която щатът ще работи за постигане на целта си за изграждане на най-малко 10,000 зарядни точки до края на 2021 г. Сумата от $250 милиона е планирана за инвестиране в следващите седем години, в продължение на които ще се търсят и създават дългосрочни отношения с частни инвеститори.

Първата фаза на инвестиране, одобрена на 22 май от NYPA, насочва $40 милиона към три нови програми до края на 2019 г.:

Щатски бързи зарядни – По тази програма започва съвместна работа с частния сектор и други партньори, за монтиране на до 200 DC бързи зарядни станции по ключови пътни коридори в щата с целеви интервал най-много 50 км между станциите. Засега няма информация какви устройства ще бъдат монтирани, но има логика да се работи с поне 150 кВ зарядни станции, тъй като настоящите 50 кВт зареждачки няма да осигуряват бързо зареждане на новите електромобили с 60 кВтч или по-големи батерии.

Летищни бързи зарядни – В тази инициатива ще участват обществени и частни организации, за монтиране на DC бързи зарядни на или около Джон Кенеди и ЛаГуардия летищата. С над 20 милиона пътувания с коли около летищата годишно, превръщането им в център за зареждане има потенциала да обслужва електромобили за пътувания с радиус 300-350 км около Ню Йорк. Устройствата може да бъдат използвани за зареждане на споделени електромобили, обществени возила, електрички на рент-а-кар агенции, търговски или летичщни коли и дори електробуси. Това ще разшири много възможностите за зареждане в добавка към сегашната мрежа от AC зарядни на летищата.

Моделни е-мобилни общност – NYPA ще осигури подкрепа на нова електромобилна общност, за да бъде тестван модел, който включва управлявана от ЕРП достъпна и надеждна платформа за зареждане, с ефективен контрол на натоварването на мрежата. Общността ще тества и разширява нова инфраструктура за зареждане и бизнес модели на обслужване, с цел да бъдат насърчени повече жители да преминават към шофиране на електромобили. В програмата ще бъдат включени обществени зарядни абонаменти, онлайн клиентски портал и обучаващи електромобилни събития.

Ню Йорк вече има развити е-мобилни инициативи, по една от които в момента NYPA монтира 400 обществени зарядни по летища, гари и обществени паркинги. Вече се инсталират бързи зарядни и на New York State Thruway, като са планирани още инсталации на останалите 23 зони за отдих между Ню Йорк и Бъфало. По друга програма NYPA си партнира с Metropolitan Transportation Authority и ConEd за доставка на електробуси за Ню Йорк. По тази линия, във втората част на EVolve инициативата, NYPA ще работи с партньори за допълнителни усилия по електрифицирането на обществения транспорт.

В eCars следим внимателно такива инициативи и като участник в развитието на електрическата мобилност, и като производител на зарядна инфраструктура. По света ще бъдат пробвани и въвеждани различни е-мобилни програми и от ключово значение за всички участници в подобни инициативи е да се търсят най-удобните и привлекателни за използване модели, за да се улеснява допълнително преходът към електрическа мобилност и да е не натоварващо за всички ни да използваме все по-прогресиращите в техническо отношение електрички.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения