Tesla представя официално Model 3 в Европа този месец

Електромобили

В този блог: Tesla ще представи официално Model 3 в Европа по време на Goodwood Festival of Speed.

Tesla отпразнува достигането на целта си от 5,000 Model 3 произведени коли на седмица през изминалия уикенд, което моментално доведе до скок на акциите на компанията, но oт Wall Street побързаха да им развалят купона.

Това очевидно им е работата на доста от хората там. Някой изплюва някакъв коментар по адрес на някоя компания и акциите веднага слизат надолу.

В случая някои от анализаторите побързаха да критикуват Tesla, че достигането на тази цел не означава нищо и че тези цифри няма да се запазят, а освен това обърнаха и сериозно внимание на това, че компанията е поискала нов депозит от $2,500 на направилите предварителна резервация, в опит да си осигури свеж поток от средства и така да си помогне за изпълняването на другата цел, свързана с излизането на печалба през третото тримесечие на 2018.

Дали ще излязат прави от Wall Street или не предстои да разберем, но по всичко личи, че прогрес има и след като Tesla успя да увеличи с 55% производствения си капацитет за 3 месеца от тук нататък не би следвало да има връщане назад.

Model 3 ще пристигне в Eвропа чак следващата година, но най-накрая Tesla обяви, че този месец ще представи колата официално за първи път на Стария континент по време на Goodwood Festival of Speed, който се провежда на Острова от 12 до 15 юли. 

Един от ранните собственици на Model 3 се впусна в приключение с желанието си да покаже колата на хора в различни държави преди около месец, но за жалост обиколката му бе прекратена от лека катастрофа, за която уж виновен се оказа автопилота.

Model 3 се вясна също и на автомобилното изложение в Женева през март, където инженерна компания бе докарала колата на показ, а вече има и няколко закупени на черния пазар от САЩ коли, които вървят по европейските пътища.

Всички притежатели на резервация от Англия са получили покана за официалното представяне в Англия другата седмица и всеки, който посети фестивала ще има възможност най-накрая да се срещне отблизо с бъдещата си кола.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари