Берлински стартъп с електрически скутер за 2 000 евро

Електромобили

В този блог: Електрически скутер, създаден с една основна цел - да бъде достъпен.

Немски стартъп представи електрическия си скутер, който нямa нито мобилно приложение, нито блутут колонки, но пък е на много по-добра цена от алтернативите си.

В последно време излязоха доста електрочески мотопеди, скутери и моторчета. Повечето от тях предлагат GPS връзка, мобилно приложение, голям пробег и различни екстри, които значително оскъпяват продукта. Берлинския старъп Simple Mobility обаче се насочва към опростен, евтин и достъпен скутер.

Така нареченият Simple eScooter е наистина доста семпъл. Вместо модерни технологии екстрите на скутера се ограничават до 2 USB порта и багажник. И нека да си кажем честно, ако искаш просто да стигнеш от точка А до точка Б, нужно ли ти е повече?

Двигател рабира се, а той е с мощност 1 500 W и е произведен от Bosch. Намира се в задното колело и това има предимства като по-малко части и съответно поддръжка, по-нисък център на тежестта, което води до по-добри резулати в динамиката и безопасността.

Енергията идва от 60V 20Ah литиево-йонна батерия с капацитет от 1.2 кВтч. 9 килограмовата батерия, произведена от LG стига за пробег от 50 км. Разбира се има място и за втора, с която може електрически да се бръмка до 100 км.

Батериите се вадят от шасито за да могат да се зареждат в офиса или у дома. Теглото от 9 кг не е малко, но пък с голям пробег едва ли ще се налага да се зарежда всеки ден.

Максималната скорост от 45 км/ч не е впечатляваща, но в градските задръствания малкият размер и пъргавината на движение са доста по-важни.

Скутерът може да се поръча само през сайта на Simple Mobility, което допълнително намалява разходите по разпространение. Доставката до Германия е безплатна, а за останалия свят може да се смятат допълнителни 150 евро.

Накрая нека напомним, че има подобен силно конкурентен скутер българско производство. Нашите приятели от Motoretta определено са се постарали да предложат един достъпен и стилен електрически скутер. Нещо повече, могат да ви разяснят подробности около регистрацията в КАТ.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения