Tesla вдига още цените за Supercharger зареждане

Електромобили

В този блог: След спиране на референтната програма, Tesla вдига цените за зареждане на своите Supercharger станции по света.

Плащането ще става на база киловатчас или на минута в страните, които "не позволяват директна продажба на електричество". Това е поредното увеличение (засега), което вече включва и Европа.

Повишенията в цените не са никак малки, но за тях има конкретна причина. В центъра на Ню Йорк, например, пивишението е с 33% – от $0.24/кВтч до $0.32/кВтч. На другия край на шатите, в Калифорния, цената скача от $0.26/кВтч на $0.32 до $0.36/кВтч.

В Европа цените скачат до €0.28 и на места до €0.32/кВтч. В Норвегия повишението е от 1,40 NOK до 1,86 NOK/кВтч, с което цената за зареждане вече ще е  около €0,19/кВтч.

В съобщението за тези повишения на Tesla се казва (за пореден път), че Supercharger зареждането не е с цел печалба. Конкретната причина, за която стана дума в началото, е, че компанията повишава цените на зареждане, за да използва допълнителните приходи за продължаващата инвестиция в развитие на мрежата за зареждане. Целта е в рамките на тази година настоящите 1,422 Supercharger локации да бъдат почти удвоени.

Някъде в това удвояване трябва да се случи и първата зарядна станция на Tesla в България, за която писахме за пръв път през 2014 г. Пет години по-късно вече изглежда, че първият ни Supercharger идва, но все пак няма нищо потвърдено и ще видим как ще се развиват нещата през годината.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума