Volvo започва да произвежда електрически строителни машини от 2020 г.

Електромобили

В този блог: Volvo Construction Equipment обяви, че работи по гама от компактни електрически машини за товарене и изкопни дейности.

Новите електро модели ще излязат на пазара в средата на 2020 г. и наред с тази технологична промяна спира разработката на нови дизелови двигатели.

Планът е да бъдат разработени EC15 до EC27 компактни екскаватори и L20 до L28 товарни машини, като първите прототипи ще бъдат показани на изложението за строителна техника Bauma през април 2019.

Въвеждането на нови технологии обаче иска време и за нас не е изненада, че във Volvo CE подхождат с доза предпазливост към електрификацията, тъй като все още смятат дизела за най-ефективния източник на енергия за големите машини.

По-конкретно, спред компанията, "Докато дизеловите двигатели остават най-ефективни за големите машини, електрическото задвижване и батерийните технологии са особено подходящи за по-малката техника на Volvo". По тази причина разработките сега са насочени към сектора на компактните товарни и земекопни машини.

По мнението на президента на компанията Мелкер Йенсберг, "технологията, която разработваме, вече е достатъчно надеждна и това, заедно с промените в поведението на клиентите ни и затягащата се регулаторна среда, означава, че сега е точното време да посветим усилия на електромобилността в нашата компактна гама за бъдещето".

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума