Електрическият DS 3 Crossback E-Tense тръгва с поръчки от €39,100

Електромобили

В този блог: DS Automobiles поделението на Peugeot Citroen групата отвори поръчките за компактния DS 3 Crossback E-Tense.

Поръчки може да се правят и за DS 7 Crossback E-Tense 4×4 плъгин хибрид, като на този етап са обявени цени само за няколко държави.

Във Франция базовата цена на DS 3 Crossback E-Tense е €39,100. DS 7 Crossback E-Tense 4x4 започва от $54,300, като очакванията са цените да са сходни в повечето държави в ЕС.

По план доставките трябва да започнат през лятото, въпреки че концернът има проблеми с батериите и по думите на изпълнителния директор на DS, "спешно ни трябват батерийни клетки собствено производство". Настоящият проблем е с доставките от китайския производител Dongfeng.

ds-3-crossback-electric-interior

Сега в компаниите правят преценка дали заводът в Сошо, близо до границите на Швейцария, Франция и Германия, е подходящ за производство на батерийни клетки като част от френско-германската инициатива по темата.

Ето техническите данни на DS 3 Crossback E-Tense:

  • Батерия: 50 кВтч
  • Мощност: 100 кВт
  • Ускорение 0-100 км/ч: 8.7 сек
  • Макс. скорост: 150 км/ч
  • Пробег WLTP: 320 км.

Заедно DS 3 и DS 7 ще са първите електрически модели на марката, създадена преди 5 години. Като цяло целта е до 2025 г. да бъдат пуснати 6 електрифицирани модела.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари