Парижкият транспортен оператор направи поръчка за близо 800 електрически автобуса

Електромобили

Парижкият транспортен оператор скача смело напред с поръчка за близо 800 електрически автобуса.

През следващите две години близо 800 нови електрически автобуса ще започнат да обикалят парижките улици благодарение на поръчка възложена на градският транспортен оператор RAPT.

Поръчката е на стойност над 400 милиона евро и включва закупуването на три различни вида електрически автобуси. 

Първите 150 от тях трябва да влязат в експлоатация до края на 2020, а до 2022 и останалата част от автобусите трябва да тръгнат по улиците на Париж.

Три модела електрически автобуси, които RAPT смята да закупи са:

HeuliezBus GX 337 разполага с няколко версии включващи различен пробег. Най-добрата версия на този автобус може да измине повече от 300 км с едно зареждане и разполага с осем батерийни пакета, от които шест са на покрива, а останалите два са разположение под пода.

 

Bolloré Bluebus се предлага в няколко версии и въпреки че е по-компактен като размер може да измине до 250 км с едно зареждане благодарение на 8 батерийни пакета разположение под пода на автобуса.

Bluebus122-3 почти прилича на трамвай, но пък има доста модерна визия и може четирите му колела могат да завиват едновременно. Батериите му са разположени на покрива, а с едно зареждане може да измине около 200 км. Дължината му е 12 метра и побира до 95 пътници, а максималната скорост, с която може да се движи, е 70 км/ч.

Автопаркът на RATP, състоящ се от 4700 автобуса, вече включва 950 хибридни, 140 биометанови и 83 електрически автобуса, а преди първите електробуси от тази поръчка да пристигнат, до края на тази година, компанията планира да добави още 77 електрически автобуса и 50 на биометан.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума