Ducati ще прави електрически скутери съвместно с китайската Vmoto

Електромобили

Ducati вече загатна за задаващ се електрически мотор, но по всичко личи че преди него компанията планира да пусне електрически скутер на пазара.

Наскоро китайският производител на електрически скутери и мотоциклети, Vmoto сподели, че е Ducati е подписала лицензионно споразумение с тях за производството на първият електрически скутер на Ducati.

Електрическите скутери Ducati с марката CUx ще бъдат разпространявани и продавани чрез съществуващата мрежа на Vmoto, а от Ducati ще се грижат основно за маркетинга частта.

Миналата година главният изпълнителен директор на Ducati намекна, че компанията вече работи по собствен електрически мотоциклет, макар че това не е посоката, в която мнозина очакват компанията да тръгне.

Компанията вече има опит с маркетинга на собствена линия от електрически велосипеди, така че това няма да е първият път, в който се отклоняват от познатото, за да предложат електрическа машина на две колела, която върви на ток.

Досега електрическият скутер CUx се продаваше под марката Super SOCO, която е дъщерна компания на Vmoto.

Електрическият скутер на CUx в момента разполага с мотор на Bosch с мощност от 2.8 кВт (3.75 к.с.) и максимална скорост от 45 км/ч.

Не е супер бърз, но пък е подходящ за градове, в които има наложени правила, които ограничават максималната скорост на такива превозни средства.

Скутерът разполага с акумулаторна батерия с 1,8 кВтч капацитет и може да измине до 75 км с едно зареждане. CUx включва и предна камера, която може да се използва като екшън камера за споделяне в социалните медии в реално време.

Скутерчето определено има хубав стил, разполага с иновативна сменяема батерия, и въпреки че на пръв поглед не крещи Ducati, ще бъде интересно да видим дали почитателите на марката ще го харесат.

Vmoto ще предлага този скутер както на родна земя, така и в Европа, но на този етап няма конкретна информация за пускането на новия скутер

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения