Daimler стартира производството на първия изцяло електрически автомобил на марката

Електромобили

Започна производството на първия Mercedes Benz електромобил.

Електрическият EQC SUV на Mercedes Benz вече се ниже от поточната линия в завода на Daimler в Бремен и през юни първите щастливци трябва да са зад волана на първия изцяло електрически автомобил на немската марка.

По-рано тази година беше съобщено, че само „ВИП клиентите“ ще получат доставка през юни и по-големи обеми на доставки може да се очакват чак през ноември.

От Daimler също така споделиха, че бройките предвидени за тази година вече са продадени тъй като са били ограничени заради проблеми със снабдяването на батерии.

При представянето на EQC от Daimler обявиха 450 км пробег с едно зареждане, но използвайки вече остарелия NEDC стандарт, който не се доближава особено до реалните условия.

Чакаме някой като Бьорн Ниланд да седне зад волана, за да видим на какво наистина е способна тази машина, но в реални условия пробега на EQC вероятно би бил диапазона 320-350 км.

Батерията ще се захранва от два асинхронни двигателя с обща мощност 300 кВт (408 к.с.). EQC ще може да развива максимална скорост от 180 км/ч и да ускори от 0 до 100 км/ч за 5,1 сек.

Според спецификациите на колата, EQC е оборудван с водно охлаждане на бордовото зарядно, което e с мощност от 7,4 кВт и може да се зарежда на DC станции с мощност до 110 кВт.

Германският автомобилен производител все още не е потвърдил цена за повечето пазари, освен €71 281 в Германия (с включен 19% ДДС) и цена от £66,640 за EQC 400 4MATIC Sport и £74,530 за EQC AMG Line Premium Plus в Англия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума